Ülkemizde ceviz ve diğer meyve bahçelerinde gübreleme işlemi, sebzecilik veya başka tarım ürünlerinde olduğu kadar önemsenmemektedir. Ancak bodur ceviz yetiştiriciliği yaptığınız bahçelerdeki ağaçlardan bol ve kaliteli ürün almak ve ağacın meyve ömrünü uzatmak için düzenli, iyi bir gübreleme işlemi gereklidir. Ağaçların gübrelenmesiyle ilgili sabit bir program yoktur. Kullanılacak gübre çeşidi ve miktarı belirlenirken; toprak durumu, bölge iklimi, ağacın yaş ve verim durumu gibi etkenler dikkate alınmalıdır. Ceviz ağaçlarında gelişimin zayıf olması durumunda azotlu gübre miktarı arttırılmalıdır. Bunun yanında ağacın potaslı ve fosforlu gübrelere de ihtiyacı vardır. Azotlu gübrelerin kullanımında dikkatli olmak gerekir, ihtiyaçtan fazla kesinlikle verilmemelidir. Fazla azot kullanımı zararlı etkisini daha çok kurak bölgelerde göstermekle birlikte kurak ve dona dayanım açısından kötü sonuçlar doğurur. Ancak fosforlu ve potaslı gübreler fazla kullanılsa dahi fazlası toprakta depolanabildiği için zarar vermez.
Gübre kullanımı miktar olarak kurak bölgelerde daha az kullanılmalıdır. Ülkemizde İç Anadolu potasyumca zengindir. Daha çok azotlu ve fosforlu gübrelere ihtiyaç vardır. Ancak azotlu gübre kullanımı daha çok yağışa bağlıdır, bu şekilde ağaçlar daha çok faydalanır. Fosforlu gübreler için yağış olup olmamasının bir önemi yoktur. Ayrıca unutulmamalıdır ki meyve ağaçları en çok meyve verdikleri dönemlerde gübreye ihtiyaç duyarlar.
Bir besin maddesinin toprakta bulunması, diğer besin maddelerinin alınmasını engelleyebilir. Ağaçların beslenmesinde besin maddelerinin toprakta bulunan miktarları ve birbirlerine oranları önemlidir. Ayrıca ceviz ve diğer meyve ağaçlarının gübre ihtiyaçlarının tespitinde en uygun metot yaprak analizleridir.